Τούρτα αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Κανονικά είναι μια τάρτα, αλλά εγώ την έκανα τούρτα. Μοίρασα το μείγμα σε δυο φόρμες 24αρες και την έκανα τουρτα ,έτσι το παντεσπάνι παραμένει ανάλαφρο και για το λόγο ότι έχει μόνο ασπράδια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6 αυγα.
  • 150 γρ. κρεμα γαλακτος
  • 150 γρ. ζαχαρη
  • 225 γρ. αχνη.
  • 225 γρ. αλεσμενα αμυγδαλα με την φλουδα τους
  • 100 γρ. αμυγδαλα φιλέ για γαρνίρισμα
  • 100 γρ. μαλακο βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατινη
  • Μεμβράνη.
  • Λαδοκολλα
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνουμε την κρεμα για να κρυωνει. Βαζουμε τα φύλλα ζελατινης να μουλιασουν σε κρύο νερό. Χωρίζουμε τα αυγα. Τα ασπραδια τα βαζουμε στην άκρη.
  2. Βαζουμε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη να βρασει. Το παίρνουμε απο την φωτιά. Χτυπαμε λιγο τους κροκους με το σύρμα να αφρατεψουν και τους ρίχνουμε στην καυτή κρεμα γαλακτος. Ανακατεύουμε πολυ καλα και το ξαναβαζουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε πάντα (με μια σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας για να μην κολλήσει και χάσει την γευση) για περίπου 5 λεπτά έως ότου γίνεται παχιά και κρεμώδη. Προσεχουμε ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ, γιατι μετα θα κόψουν οι κροκοι. Παίρνουμε τα μουλιασμενα φύλλα ζελατινης τα στύβουμε λιγο με το χέρι μας και τα ρίχνουμε στην ζέστη κρεμα. Το παιρνουμε απο τη φωτιά και βαζουμε αμέσως επάνω την μεμβράνη και αφηνουμε να κρυώσει πολυ Καλα ,το αφηνουμε στην άκρη.
  3. Τωρα κανουμε το παντεσπάνι: Χτυπαμε τα ασπραδια Καλα να αφρατεψουν αρκετα, ρίχνουμε σιγα σιγα και την αχνη. Προσθέτουμε τα αλεσμενα αμυγδαλα και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλα για να μην ξεφουσκώσει το μειγμα.
  4. Σε δυο φόρμες 24 άρες βάζω στον πάτο λαδοκολλα. Ρίχνουμε τον χυλό μεσα και ψηνουμε σε ζεστο φουρνο στους 170 °C για  20 - 25 λεπτα , κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι κάθε φούρνος ψηνει διαφορετικά. Αφηνουμε μετα να κρυωσει
  5. Σε τηγανι καβουρδιζουμε τα φιλέ αμυγδαλα. Αφηνουμε να κρυωσουν. Τελειώνουμε την κρεμα μας.
  6. Χτυπαμε σε μιξερ το βούτυρο να αφρατεψει. Ρίχνουμε σιγα σιγα χτυπώντας κουταλιά κουταλιά την κρύα κρεμα που έχουμε ετοιμάσει.
  7. Βγαζουμε απο την φόρμα το ένα παντεσπάνι. Το βαζουμε σε έναν ωραίο δίσκο. Απλώνουμε την κρεμα (εκτός από λίγο) επάνω, και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι λίγη κρέμα, καθώς και γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και άχνη. 
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αυγά τα βγάζουμε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας.