Περιγραφή
Μια συνταγή για κεμπάπ, που μας έρχεται από την Ανατολή, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που δεν χορταίνεις να το τρως!
Για το ζυμαρι:
•3 ποτηρια αλευρι
•1 ποτηρι νερο
•1 φακελλακι μαγια
•1 κουτ.της σουπας ζαχαρη
•1 κουτ.του γλυκου αλατι
•παπαρουνοσπορο, σουσαμι
•2 κουτ.της σουπας λαδι
για τον κιμά:
•250 γρ.κιμα μοσχαρισιο
•250 γρ.κιμα αρνισιο
•1 κρεμμυδι μετριο
•2 σκελιδες σκορδο
•1 αυγο
•αλατι, πιπερι
•κουρκουμα, κιμινο
•λαδι για το ζυμωμα
Για την σάλτσα:
•1/2 φλ. του τσαγιου λιαστη ντοματα περασμενη στο μουλτι
•2 κουτ.της σουπας πελτε
•3 κουτ.της σουπας βουτυρο
•2 φλυτζ.του τσαγιου νερο
•αλατι, πιπερι
•μπουκοβο
•κανελλα, λιγο γαρύφαλλο
•2 κουτ.της σουπας καρυδια αλεσμενα πολυ λεπτα
Εαν σας αρεσει το σκορδο το βαζετε και μεσα στο γιαουρτι.