Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Παίρνουμε την μισή ποσότητα του φύλλου, το στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο απάνω.
Ενώνουμε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη και την κανέλα σε μπολ ρίχνουμε πάνω στο φύλλο τους ξηρούς καρπούς και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο καταϊφι.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά να ροδίσει.
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, περιχύνουμε το γλυκό μας, αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να είναι ένα από τα δύο κρύο, το καταϊφι ή το σιρόπι.