•1 κοτόπουλο βιολογικό κατά προτίμηση.
•1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
•1 κουτί ντοματάκια., ψιλοκομμένα.
•1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
•2 κόκκους μπαχάρι.
•Αλάτι.
•Πιπέρι.
•1/2 κούπας λάδι.
•2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
•2 κούπες ρύζι νυχάκι η καρολίνα.
•1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.
Το νερό στο ρύζι προστίθεται σταδιακά. Για να παραμείνει το ρύζι σπυρωτό δεν πρέπει να βράσει τελείως. Γι αυτό φροντίζουμε στο φαγητό να υπάρχει σάλτσα έτσι ώστε στο διάστημα που θα περιμένουμε μέχρι να σερβίρουμε να μελώσει. Τα κομμάτια του κοτόπουλου μπορούμε αν θέλουμε, να μην τα προσθέσουμε στο ρύζι αλλά να τα σερβίρουμε σε πιατέλα χωριστά. Στην περίπτωση αυτή ,θα πρέπει να δέσουμε αρκετά την σάλτσα πριν τα βγάλουμε από την κατσαρόλα, για να ρίξουμε το ρύζι.