1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες πλυμμένα και στραγγισμένα,
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
4 σκ. σκόρδο σε φέτες,
μαϊντανό,
ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. πελτέ,
2 κ.γλ. πάπρικα,
αλατοπίπερο,
200 ml. ζεστό νερό,
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών,
ελάχιστο λάδι για το τηγάνι.
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τον κιμά,ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε,πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν , ρίχνουμε τα μανιτάρια,αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε την τομάτα,νερό,πάπρικα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα μας. Στα τελευταία 5' προσθέτουμε τον μαϊντανό.