Cookies μαλακά σοκολατένια

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

 

Μπισκότα αρκετά μαλακά με σοκολατένια τσιπς μέσα και πολύ νόστιμα.

 

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
14 μπισκότα μεγάλα

 

  • 2 / 3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες θρυμματισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 200 γρ. ψηφίδες σοκολάτας μαύρης
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • ¼ κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
Οδηγίες

 

  1. Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με τα 100 γραμμάρια ψηφίδες (ένα σακουλάκι) και τη ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει για λίγο. Μετά ρίχνω και ανακατεύω τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τις ψηφίδες.
  3. Το μείγμα του αλευριού το ανακατεύω με  το μείγμα της κατσαρόλας με απαλές κινήσεις και όχι πολύ, ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι. Έχει ανώμαλη υφή η ζύμη μας και όχι λεία.
  4. Στρώνουμε  στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί, και ρίχνω  κουταλιές  αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Υπολογίζω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για  το κάθε μπισκότο.
  5. Ψήνω στο φούρνο στους 175 βαθμούς, στο κέντρο του φούρνου και με αντιστάσεις, για 12 με 13 λεπτά και όχι περισσότερο. Αρχικά θα νομίζετε ότι δεν ψήθηκαν, όμως όταν κρυώσουν, θα είναι εντάξει.
  6. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι να φτιάχνουμε όσα χρειαζόμαστε, το υπόλοιπο μείγμα μπορεί να περιμένει στο ψυγείο για την επομένη.

Όταν  βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο, θα φαίνεται μια μάζα παγωμένη. Αφήστε την εκτός ψυγείου λίγη ώρα, εκτός και αν είστε βιαστικοί, οπότε ξεπαγώνετε τη ζύμη για  1 λεπτό στα μικροκύματα, έτσι  αποκτά τη μορφή την αρχική.

Ζάχαρη μπορεί να μπει και λιγότερη.

Μπορείτε να κάνετε και μικρότερα μπισκότα, αλλά θα ελαττώσετε αρκετά το χρόνο ψησίματος.