Κιζ κέικ τούρτα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013
Περιγραφή

Μια τούρτα αλλιώτικα φτιαγμένη από τη γιαγιά Φρίντα. Είναι μια πολύ παλιά συνταγή για τζηζ κέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

   Για το παντεσπάνι

  •    3 κροκους
  •    3 ασπραδια
  •    150 γρ ζάχαρη
  •    75 γρ αλεύρι
  •    75 γρ κορν Φλάουερ
  •    1/4 κ,γ μπεικιν

Για την κρέμα κιζ

  •    4 κροκους αυγού
  •    200 - 250 γρ αχνη
  •    1 φακελάκι βανιλια ζάχαρη ή βανίλια κάψουλα
  •    1 κιλό τυρί κρέμα
  •    Χυμό απο 1 Μέτριο λεμόνι
  •    Ξύσμα από 1 λεμόνι
  •    2 κ,γλ. κονιάκ.
  •    10 φύλλα ζελατίνης
  •    500 ml κρέμα γάλακτος
  •    Μαρμελαδα κόκκινη ο,τι έχετε
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς η στην αντίσταση στους 200 βαθμούς.   Σε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι ,βάζουμε στον πάτο λαδοκολα.
  2. Κανουμε το παντεσπάνι:   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν Φλάουερ και το μπεικιν.   Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλα πολυ καλα σε σφιχτή μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε την ζάχαρη και συνέχεια χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να    γυαλίζει η μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να γίνει κρεμώδης και παχιά κρέμα.   Ρίχνουμε προσεκτικά το αλεύρι και κατεβαζουμε την ταχύτητα του μίξερ ανακατεύουμε στο σιγανό.
  3. Βάζουμε το χυλό στην φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίου του φούρνου για 20-25 λεπτα.   Μετά αφήνουμε το παντεσπάνι ναι να κρυώσει μεσα στη φόρμα.   Μπορούμε φυσικά να ψήσουμε το παντεσπάνι μια μέρα πριν αν θελουμε, αλλα δεν χρειάζεται κρυώνει γρήγορα
  4. Φτιαχνουμε την κρέμα:   Βάζουμε τα 10 φύλλα ζελατινης σε κρύο νερό για 10 λεπτα να μαλακώνουν.   Πρέπει το νερό να τα σκεπάζει.
  5. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κροκους με την βανιλια και την αχνη και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχιά αφράτη κρέμα.   Προσθέτουμε το τυρι ,το ξυσμα ,τον χυμο λεμόνι στον χυμο προσέχουμε λιγο να μην μας γίνει πολυ ξυνο. Δοκιμάζουμε και βάζουμε τόσο όσο θελουμε κατα τα γούστα μας ρίχνουμε και το κονιάκ.
  6. Βγάζουμε την ζελατινη απο το νερό.   Πετάμε το νερό απο το κατσαρολάκι βάζουμε ξανά την ζελατίνη μεσα και σε χαμηλή φωτιά την ζεσταινουμε μέχρι να διαλυθεί.   Προσέξτε !να μην βράση γιατί μετά χάνει την δραστηριότητα της και δεν πήζει καλα την κρέμα μας.   Πρέπει να αναλύσει πολυ καλα και να ειναι ρευστή. Χτυπώντας την κρέμα μας ρίχνουμε την καυτή ζελατινη σιγα σιγα μεσα στην κρέμα μας.
  7. Βάζουμε την κρέμα για λιγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει λιγο να πήζει.   Στο διάστημα αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι !   Ρίχνουμε την σαντιγί μεσα στην κρέμα και με μια κουτάλα που εχει μια τρυπούλα στη μέση την ανακατεύουμε καλα να ενωθούν καλα τα υλικά.
  8. Τωρα κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντιος μόνο μια φορά.   Τωρα έχουμε δυο πατους.   Βάζουμε τον ένα πάτο με την κομμένη μερια σε μια πιατέλα αρκετά μεγάλη.   Βάζουμε το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε και αλείφουμε τον πάτο με την μαρμελαδα.   Ρίχνουμε μεσα την κρέμα και σκεπαζουμε με τον δεύτερο πάτο.   Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο για 4 ώρες !   Καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα