Κολοκυθοκεφτεδάκια με ούζο

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013
Περιγραφή

Η συνταγή είναι από την Ελένη Ψυχούλη και τα κεφτεδάκια πεντανόστιμα!

Συστατικά
  • 1 κιλό κολοκυθάκια,
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο,
  • 1 ματσ. άνηθο,
  • 1 ματσ. δυόσμο,
  • 1 αυγό,
  • 1 σφηνάκι ούζο,
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη,
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 1/2 φλ.τσαγιού),
  • αλατοπίπερο,
  • λάδι για το τηγάνι.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα κρεμμυδάκια , τον μαραθόσπορο κοπανισμένο, το ούζο, το αυγό, το δυόσμο και άνηθο ψιλοκομμένο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε ένα μείγμα που να μην είναι πολύ σφιχτό, ίσα να συγκρατεί τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Τηγανίζουμε σε μείγμα λάδι ή ηλιέλαιο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

η συνταγή