Κεφτεδάκια Τοσκάνης

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 27 Οκτώβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ευωδιαστά κεφτεδάκια με ιταλικές νότες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη

  •    500 γρ κιμά. Μπορεί να είναι μισό χοιρινό μισό μοσχάρι
  •    Ρίγανη,   θυμαρι,   βασιλικό ,
  •    1 σκελίδα σκόρδο
  •    1 αυγό

 Για την σάλτσα

  •    1 κουτί κονσέρβα ντοματάκια κομμένα, αν βρήκε να έχουν και βότανα μέσα ακόμα καλύτερα
  •    100 γρ κρέμα γάλακτος
  •    3 κ. σ. ιταλικά βότανα υπάρχουν στην κατάψυξη η ξερά σε βαζάκι
  •    1 -2 κ σ πελτέ ντομάτα
  •    Ρίγανη
  •    5-7 κ. σ. κέτσαπ
  •    Σκόρδο
  •    1/2 κ γ ζάχαρη
  •    Αλάτι,   Πιπέρι
  •    1 μπάλα Μοτσαρελα
  •    Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
Οδηγίες
  1. Για την ζύμη: ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.   Κανουμε μικρα κεφτεδάκια 15 σχεδόν.   Τα βάζουμε σε ένα πυρεξ.   Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς
  2. Για την σάλτσα:   Ανακατεύουμε τις ντομάτες με την κρέμα γάλακτος , τα βότανα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ, το σκόρδο από την πρέσα, το κέτσαπ και τη ρίγανη.
  3. Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στα κεφτεδάκια.   Επάνω βάζουμε από μια φέτα Μοτσαρελλα   και φύλλα βασιλικού εδώ εκεί.
  4. Ψήνουμε για 30-40 λεπτα , προσέξτε να μην σας αρπάξει γρήγορα το τυρί.
  5. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή τηγανητές πατάτες ή ρυζάκι.