Λάδι (αρκετο γιατι το λαχανο το θελει το λαδακι του)
2 ντομάτες ρεντισμενες, δηλαδη τριμμένες στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτε
1 κ.γλ. ζαχαρη,
2 λεμόνια
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το ζεματισμενο λαχανο σε φυλλα της αρεσκιας μας (μικρα η μεγαλα).
Καβουρντιζουμε το κρεμμυδι, ριχνουμε το κουκουναρι, σπαμε μεσα τον κιμα να καβουρντιστει κι αυτος, σβηνουμε με την ντοματα και προσθετουμε ολα τ αλλα υλικα μας.
Αφηνουμε την γεμιση να ξεκουραστει και μετα τυλιγουμε τους ντολμαδες, τους αραδειαζουμε στο ταψι μας, αλατιζουμε αλλη μια φορα απο επανω, ριχνουμε λαδι, μπουκοβο και 1 νεροποτηρο ζεματιστο νερο.
Σκεπαζουμε με λαχανοφυλλα (για να μην μας καουν στο ψησιμο και μετα τα αφαιρουμε και τα πεταμε). Ψηνουμε για 60 λεπτα, αμεσως ριχνουμε απο πανω το χυμο λεμονιων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Tους κάνουμε όσο πικάντικους θέλουμε, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μπούκοβο.