Τούρτα πικρής σοκολάτας με ρούμι και μέλι

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 11 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια σοκολατένια τούρτα αξιώσεων, πιο σοκολατένια δεν γίνεται, πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη. Το ρούμι του πάει πολύ.
Συστατικά

Για τη βάση
  • ½ φλ/νι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ/νι βούτυρο
  • ½ φλ/νι κακάο
  • 5 αυγά
  • 1 φλ/νι ζάχαρη
  • 1 φλ/νι αλεύρι που φουσκώνει
Για την κρέμα (σοκολάτα γκανάς)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
  • 400 γρ. κουβερτούρα πικρή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ρούμι
  • 1 φλ/νι ξηρούς καρπούς καβουρνισμένους
Οδηγίες

Για την κρέμα

  1. Σε λεκάνη ανακατεύω με σπάτουλα την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και το μέλι, να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα.
  2. Στο τέλος προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω πάλι.
  3. Το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει κανένα τέταρτο.

Για το παντεσπάνι
  1. Βάζω όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και τα χτυπώ 2 λεπτά στη μικρή ταχύτητα και 2 λεπτά στη δυνατή.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ.με σούστα. Τη φόρμα την τυλίγω με αλουμινόχαρτο για τυχόν διαρροές και ψήνω στους 175ο για 20΄-30’ λεπτά και κάνω τη δοκιμή με το μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί ή θέλει κι άλλο ψήσιμο.
  3. Τη βάση παντεσπάνι δεν τη βγάζω από τη φόρμα και την αφήνω να κρυώσει εκεί μέσα.
  4. Το παντεσπάνι μετά θα το ραντίσω με σιρόπι (ζάχαρη, νερό, ρούμι, βράσιμο για 2 λεπτά).
  5. Πάνω στο βρεγμένο παντεσπάνι βάζω τους ξηρούς καρπούς και τέλος την γκανάς σοκολάτας από το ψυγείο.
  6. Την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο και τη στολίζω με τρίμματα σοκολάτας (εγώ δεν τα έβαλα) ή σπασμένα κομμάτια καραμέλας που θα φτιάξετε με ζάχαρη που θα ψηθεί πάνω στη φωτιά και θα γίνει καραμέλα.
  7. Όταν θέλετε να τη σερβίρετε θα τη βγάλετε από τη φόρμα.
  8. Καλό είναι να τη βγάζετε κανένα 10λεπτο από το ψυγείο πριν τη σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Aπό την Αργυρώ