Ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
Περιγραφή

Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 μερίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες ή φιλέτο ψαριού (πέρκα, συναγρίδα, γλώσσα)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο για το σοτάρισμα ή σπορέλαιο , το σησαμέλαιο στο μεγάλο μπουκάλι που είναι ανοιχτόχρωμο και όχι το σκουρόχρωμο που είναι καβουρντισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ψιλ/νο
  • 2 κ.σ. φις σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας ( 400 ) γρ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα από πράσινο κάρι

 

Πάστα κάρι για να τη φτιάξετε μόνοι σας ( πάστα με 12 υλικά)

  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωναράκια λέμονγκρας ψιλ/νο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ. γλ. Φις σος
  • 1 κ.σ. φρ. Τζίντζερ ψιλ/νο
  • 4 φύλλα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Για τη πάστα πράσινο κάρι που θα φτιάξουμε μόνοι μας, χρειάζεται να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσουμε και είναι έτοιμα προς χρήση.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε πολύ ζεστή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτνζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τη φις σος, τη σόγια, 2 μεγάλες κ.σ. πράσινο κάρι, έτοιμο ή από το δικό μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας , αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και το κατεβάζουμε. Έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ρυζομακάρονα….
  5. Σύνολο ψησίματος τα 15 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα