Γαλοπούλα ή κοτόπουλο Stroganoff

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια νόστιμη λύση για να φτιάξουμε τη γαλοπούλα μας , σε μια λάιτ εκδοχή!

Συστατικά
  •    500 γρ. γαλοπουλα η στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
  •    2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κυβακια
  •    χυμο απο λεμόνι ανάλογα πόσο ξυνουτσικο το θελουμε
  •    2 αγγουρακια τουρσι
  •    250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  •    3 κ,σ. ελαιόλαδο
  •    1 κ,σ. αλεύρι.
  •    150 ml Κρεμα γαλακτος την λαιτ η γάλα εβαπορε
  •    2 κ.σ. μουσταρδα
  •    1/2 Πιπεριά φλωρινης
  •    1 κ. σ. ντομάτα πελτε
  •    1 κ,σ. παπρικα
  •    1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
  •    200 μ.λ. ζωμο από κρέας η κότα η νερό
  •    Αλάτι, πιπέρι
  •    1 πρεζα ζάχαρη
  •    αρκετο μαϊντανό για γαρνιτουρα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κρέας σε λωρίδες.   Βάζουμε σε τηγανι 2 κ,σ. λαδι να ζεσταθει και τηγανιζουμε καλα σιγα σιγα το κρέας να παρει ενα ωραίο χρώμα.   Το βγάζουμε από το τηγανι.
  2. Ρίχνουμε στο τηγανι 1 κ σ λάδι και αφήνουμε να ζεσταθει.   Ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν χρώμα ,και μετα τα μανιτάρια ,όταν πάρουν και αυτά χρώμα( προσθέτουμε τα αγγουρακια αν θελουμε να βάλουμε μεσα ) ,την Πιπεριά ,την παπρικα και τον πελτε ντομάτα, ανακατευουμε λίγο και προσθέτουμε την μουσταρδα. Πασπαλιζουμε επάνω το αλεύρι και αφήνουμε για λίγο να ψηθεί και αυτό ανακατευοντας. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο και  ριχνουμε το κρασί, τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και τον χυμο λεμόνι (αν έχουμε βάλει αγγουρακια δεν το βάζουμε το λεμόνι).   Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτα.
  3. Δωκιμαζουμε απο αλατι η αν θελει κι άλλο λεμονακι ,και ρίχνουμε την ζάχαρη,   πασπαλιζουμε με τον μαιδανο.
  4. Σερβιρουμε με ρύζι  
Λίγα μυστικά ακόμα

Ειναι ετοιμο σε 15 Λεπτα