Ρολό φράουλας

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013
Περιγραφή

Τέλειο φραουλένιο ρολό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

 Παντεσπάνι:

  •    160 γρ. φαρίν απ ,
  •    4 αυγά,
  •    3 κ.σ. λάδι ή 40 γρ. βιτάμ,
  •    100 γρ. ζάχαρη,
  •    1/2 φλ. πολτό φράουλας(φράουλες χτυπημένες στο multi πολύ καλά)+ ένα σφηνάκι σιρόπι από τις φράουλες,
  •    λαδόκολλα.

Γέμιση σαντυγί 1:

  •    2 φλ. κρέμα γάλακτος,
  •    1/2 φλ. άχνη.

Γέμιση 2:

  •    1 morfat μεταλικό κουτί καλά παγωμένη,
  •    150 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια,
  •    1 φλ. άχνη,
  •    1 βανίλια.
  •    1 φλ. φράουλες για τη γέμιση σε φέτες ή κυβάκια και για διακόσμηση.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε καλά τα αυγά χωριστά κρόκους ασπράδια, στους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε να γίνει αφράτο μείγμα.   Προσθέτουμε το σιρόπι από τις φράουλες,τον πολτό, λάδι και τέλος τη φαρίνα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν με σπάτουλα.
  2. Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, με πινέλο την λαδώνουμε ελαφρά (αυτό θα βοηθήσει να μην μας κολλήσει το παντεσπάνι) ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180ο για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε από το φούρνο, σε καθαρή πετσέτα κουζίνας ρίχνουμε λίγη άχνη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι τραβώντας προσεχτικά τη λαδόκολλα.   Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την σαντιγί, είτε με την κρέμα γάλακτος είτε με την Μόρφατ.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη πολύ καλά να γίνει πηχτή σαντιγί Ή χτυπάμε την παγωμένη morfat καλά να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί, την άχνη και την βανίλια χτυπώντας καλά 10 λεπτά.
  5. Στρώνουμε τη σαντιγί (όποια φτιάξουμε)πάνω στο παντεσπάνι, βάζουμε απάνω κομματάκια φράουλας και τυλίγουμε σε ρολό.   Αν θέλουμε καλύπτουμε το ρολό μας με την σαντιγί και διακοσμούμε με φράουλες, τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο 30΄έως 1 ώρα να παγώσει η σαντιγί, κόβουμε φέτες και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και με κεράσια για όσους δεν τους αρέσουν οι φράουλες.

Συνιστώ την δεύτερη σαντιγί-κρέμα γιατί "στέκεται" πολύ καλύτερα από την κρέμα γάλακτος.

Τις φράουλες που πολτοποίησα τις άφησα σε μπολ με λίγη ζάχαρη και χρησιμοποίησα το σιρόπι τους για χρώμα στο παντεσπάνι, διαφορετικά θα βάλετε 2 κ. γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής + τον πολτό.