Σάλτσα ΒΒQ ή μπάρμπεκιου

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Γλυκόξινη , καπνιστή και πικάντικη σάλτσα για ψητά κρέατα.

Συστατικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στο μούλτι
  • ¼ της κούπας ουίσκι
  • ¼ κούπας κέτσαπ
  • Λίγο μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ κούπας μουστάρδα
  • ¼ της κούπας ξύδι
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη
  • ¼ σόγια σος ή γουόρτσεστερ (worcestershire)
  • ½ κούπα νερό βραστό
Οδηγίες
  1. Σε κατσαρόλα σοτάρω στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Προσθέτω το ουίσκι, αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
  3. Στη συνέχεια προσθέτω μπαχάρι, πελτέ, μουστάρδα, κέτσαπ, γουόρτσεστερ, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω συνέχεια.
  4. Τέλος βάζω το νερό και αφήνω να βράσει λίγη ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από την Αλεξία με κάποια τροποποίηση.