Ετοιμάζουμε τον κιμά όπως συνήθως για τα μακαρόνια, χωρίς καθόλου υγρά.
Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Τα κόβουμε σε μέτριους κύβους, τα αλατίζουμε και ταφήνουμε για 20 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα στίβουμε απαλά.
Τηγανίζουμε σε λάδι , στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και ανακατεύουμε τα λαχανικά με τον μαγειρεμένο κιμά. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και 3 κουταλιές από την μπεσαμέλ που φτιάξαμε.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το μείγμα του κιμά .Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ την στρώνουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα λαχανικά μπορούν να ψηθούν στο φούρνο αντί να τηγανιστούν. Έτσι το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ.