Μαγειρίτσα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 07 Μάιος 2013
Περιγραφή

Την μαγειρίτσα αυτή την κάνω χρόνια και εξαφανίζεται από όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  •    2 συκωταριές από κατσικάκι,
  •    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  •    2 μέτρια μαρούλια ψιλοκομμένα,
  •    1 ματσάκι άνηθο,
  •    1 φλ. του καφέ ρύζι νυχάκι,
  •    αλατοπίπερο,
  •    1/2 φλ. λάδι
  •    1 1/2 λίτρο νερό.

 Αυγολέμονο:

  •    2 κρόκους αυγών,
  •    χυμός 2 λεμονιών.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις συκωταριές, τις βράζομε λίγα λεπτά και τις ξαφρίζουμε.   Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας σε μικρές μπουκίτσες.
  2. Στο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τα συκωτάκια μας να σοταριστούν, τέλος προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε.   Ρίχνουμε το νερό να τα σκεπάζει καλά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
  3. Πλένουμε και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύομε 2-3 φορές και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά.   Προσέχουμε να πιει το νερό του το φαγητό μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νεράκι.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους καλά σε μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμάκι από τη μαγειρίτσα, χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
  5. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά και την σερβίρουμε ζεστή.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην μαγειρίτσα δεν βάζω έντερα, κοιλίτσα, μόνο τη συκωταριά. Γίνεται πολύ νόστιμη και ελαφριά, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και μανιτάρια. Τη συνταγή μου την έχει δώσει η αδερφή μου και την φτιάχνω χρόνια τώρα.