Κέικ λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013
Περιγραφή

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ με γεύση και άρωμα λεμονιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3/4 κούπας βούτυρο φρέσκο.
  • 3 αυγά.
  • 3 κούπες αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο.
  • 1&1/2 κούπας ζάχαρη.
  • 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
  • Ξύσμα ενός βιολογικού ακέρωτου λεμονιού.
  • Χυμό 1/2 λεμονιού.
  • 2 γεμάτες κουταλιές μπέκιν.
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές ανακατεμένες.
  • Ελάχιστο αλάτι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα σπράδια σφιχτή μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ναφρατέψει , προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, το γάλα ,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι με μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά , και τις σταφίδες πασπαλισμένες με φρυγανιά.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ,και ψήνουμε το κέικ στους 165 με αντιστάσεις για μια ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε με γλάσσο λεμονιού η να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Για το γλάσσο λεμονιού θα ανακατέψουμε μια κούπα ζάχαρη άχνη με 2-3 κουταλιές περίπου λεμόνι.