Βάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα σπράδια σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ναφρατέψει , προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, το γάλα ,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Στο τέλος προσθέτουμε εναλλάξ αλεύρι με μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά , και τις σταφίδες πασπαλισμένες με φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ,και ψήνουμε το κέικ στους 165 με αντιστάσεις για μια ώρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να το σερβίρουμε με γλάσσο λεμονιού η να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη. Για το γλάσσο λεμονιού θα ανακατέψουμε μια κούπα ζάχαρη άχνη με 2-3 κουταλιές περίπου λεμόνι.