Σούπα με πράσινα σπαράγγια βελουτέ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2013
Περιγραφή

Η σούπα αυτή είναι πολύ καλή και για δίαιτα, γιατί δεν έχει πολλά λιπαρά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  •    500 gγρ πράσινα σπαραγγια
  •    1 κ,γλ. βούτυρο.
  •    1 κρεμμύδι μικρο
  •    1 κ,σ. αλεύρι
  •    500 ml χυμο απο κοτοσουπα η κρεατοσουπα μπορούμε να βάλουμε και κύβο του εμπορίου ( η βαζουμε νερο )
  •    200 ml γάλα 1,5%
  • Creme Fraiche (50 gr) η 50 ml Κρεμα γαλακτος ( 30% Fett)
  •    Αλάτι, πιπέρι
  •    Λιγο φρεσκο μυρωνι η μαϊντανό
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα σπαραγγια και κόβουμε το κάτω μέρος αρκετα καλα, τα πρασινα σπαραγγια δεν θέλουν καθάρισμα.   Κόβουμε και το επάνω μέρος , την κορυφή και τις βάζουμε στην άκρη.   Κόβουμε τα σπαραγγια σε κομματάκια ½ - 1 cm
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι που το εχουμε κόψει σε κομματάκια να σωταριστεί. Ρίχνουμε και τα σπαραγγια ( τις κορυφές δεν τις βαζουμε τωρα αλλα μετα στο τέλος ) και αφήνουμε να σωταριστουν και αυτα καλα
  3. Ρίχνουμε επάνω το αλεύρι ανακατευουμε και ρίχνουμε τον ζωμο   Και το γάλα, ανακατευουμε.   Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 12 λεπτα,
  4. Χτυπαμε την σούπα στο μπλεντερ να γίνει βελουτέ.   Ρίχνουμε τις κορυφές απο τα σπαραγγια,α φήνουμε να πάρουν μια βραση και ριχνουμε και το Creme Fraiche η την κρέμα γάλακτος και βραζουμε ακόμη για 5 λεπτα.
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βότανα.