Σουπιές με μυρωδιές

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013
Περιγραφή

Σουπιές μαγειρεμένες με αρωματικά χόρτα . Ευωδιαστές και πεντανόστιμες. Σε κάποια μέρη της Ελλάδος κυρίως στην Πελοπόννησο μυρωδιές η μυρουδιές λένε τα αρωματικά χόρτα. Γράφω τη συνταγή όπως ακριβώς έμαθα να την φτιάχνω.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    2 μέτριες σουπιές.
  •    1 κιλό διάφορα μυρωδάτα χόρτα ( καυκαλήθρες, μυρώνια, παπαρούνες).
  •    Μάραθο η άνιθο (όχι και τα δυο).
  •    Μαϊντανό.
  •    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (οχι τριμμένο)
  •    2 -3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα μικρές ροδελίτσες.
  •    1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
  •    1 κούπα λάδι.
  •    Αλάτι,   Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Έτοιμάζουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για λίγο σε νερό που βράζει , για να φύγει ο θυμός τους.   Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο.   Τα στραγγίζουμε και ταφήνουμε να περιμένουν.
  2. Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές.   Τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε στο λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και τον πελτέ.   Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο βραστό νερό να σκεπαστούν, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μυρωδάτα χόρτα ανάμεσα στις σουπιές να βράσουν και αυτά μαζί . Προσέχουμε να υπάρχει ελάχιστο νερό στο φαγητό όταν ρίξουμε τα χόρτα ,γιατί θα βγάλουν κι αυτά το δικό τους. Ελέγχουμε το αλάτι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε.
  5. Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό ενω βράζει, ανακινούμε απλά την κατσαρόλα .
  6. Τα χόρτα μας πρέπει να βράσουν σωστά, έτσι ώστε να μη λιώσουν και το φαγητό στο τέλος να μείνει με το λάδι του.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν κατά λάθος μας έμεινε περισσότερο νερό στο φαγητό που έχει σχεδόν βράσει,το στραγγίζουμε , μεταφέρουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να δέσει.Μετά το ρίχνουμε στο φαγητό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.