Μυρωδάτη αγαπημένη συνταγή η παέγια ή παέλια με ευωδιές θαλασσινές και λαχανικά. Μια συνταγή που είναι και νηστίσιμη!
Τη διαδικασία αυτή με τα μύδια την κάνω μόνο όταν είναι φρέσκα και θέλω να είμαι σίγουρη ότι όλα τα μύδια έχουν ανοίξει και είναι εντάξει, ειδάλως αν έχουμε θαλασσινά κατεψυγμένα , τα ξεπαγώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο σε μισό ποτηράκι ούζο να μαριναριστούν και να μυρίσουν όμορφα. Όμως και τα κατεψυγμένα θέλουν το σοτάρισμά τους.
Όσο περισσότερα θαλασσινά βάλουμε, τόσο καλύτερο γίνεται το φαγητό αυτό.