Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013
Περιγραφή

Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή με αγαπημένο μείγμα μπαχαρικών το κάρυ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/3  κούπας λάδι
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάστα κάρυ ή  2 κ.σ. σκόνη κάρυ μέτριο ή καυτερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο ή 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες λεπτές
  • 2 κούπες γάλα καρύδας ή 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο ψιλ/νο
  • 1 γλυκοπατάτα σε καρέ ( προαιρ.)
  • Μισή κούπα γιαούρτι
Οδηγίες

Σοτάρω στο τηγάνι το λάδι  με το κάρυ για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτω το κοτόπουλο και το σοτάρω για 2-3 λεπτά.
Προσθέτω τις πιπεριές και την πατάτα, αλάτι και πιπέρι.
Λούζω το φαγητό μου με το γάλα καρύδας και αφήνω περίπου 10 λεπτά να βράσει, ανακατεύοντας.
Τέλος ρίχνω τον κόλιανδρο και λίγο από το γιαούρτι, ανακατεύω και σερβίρω.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή βρασμένα ρεβύθια

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν γίνει με ολόκληρο κοτόπουλο θα χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο!