Κοτόπουλο με αγκινάρες φρικασέ

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013
Περιγραφή

Οι αγκινάρες μαγειρεμένες με κοτόπουλο. Ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες.
  • 14 μικρές τρυφερές αγκινάρες η 10 μεγάλες από τις οποίες θα βάλετε μόνο τις κούπες.
  • 1/2 κούπα λάδι.
  • 1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδελίτσες.
  • 1/2 ματσάκι άνιθο.
  • Αλάτι, Πιπέρι.

Για το αυγολέμονο.

  • 2 βιολογικά αυγά.
  • 1 λεμόνι.
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
  • Ζωμό από το φαγητό.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει τον χυμό 3 λεμονιών, και 2 κουταλιές αλεύρι.
  2. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο, σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το φαγητό μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά .
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού προηγουμένως τις ξεπλύνουμε, τον ψιλοκομμένο άνιθο, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  5. Προσέχουμε ώστε να μην παραβράσουν οι αγκινάρες, γιατί τότε θα χάσουν και σε εμφάνιση και σε γεύση.
  6. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
  7. Μπορούμε αν θέλουμε να μην το αυγοκόψουμε αλλά να δέσουμε την σάλτσα του με λίγο κορν -φλάουρ μέσα σε χυμό λεμονιού.