Μπακαλιάρος με καυκαλήθρες και μυρώνια

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό . Φτιάξτε το να μοσχοβολήσει το σπίτι .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 μεγάλο φιλέτο υγράλατου μπακαλιάρου .
  •     1/2 κιλό καυκαλήθρες.(προτιμείστε άγριες αν βρείτε, διαφορετικά   σπαρτές)
  •     1 ματσάκι μυρώνια.
  •     Λίγες παπαρούνες (Αν βρείτε).
  •     1/3 από ένα ματσάκι άνιθο.
  •     2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  •     1 κούπα λάδι.
  •     1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη.
  •     1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας.
  •     Αλάτι.
  •     Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, και τον ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες.Αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες.    Αφαιρούμε αν θέλουμε το δέρμα του με προσοχή.
  2. Καθαρίζουμε τις καυκαλήθρες και τις πλένουμε πολύ καλά.Το ίδιο κάνουμε και με τα μυρώνια.    Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι,και προσθέτουμε τον πελτέ και την ψιλοκομμένη ντομάτα.Εξακολουθούμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά.    Προσθέτουμε τα πλυμένα και κομμένα χόρτα και ανακατεύουμε απαλά.    Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο, και λίγο πιπέρι.    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι να πέσουν τα χόρτα.
  4. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά . Προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου αφού τα στίψουμε ελαφρά με τα χέρια μας ανάμεσα στα χόρτα, και βράζουμε για άλλα 15 -20 περίπου λεπτά. Στο διάστημα του βρασμού προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο καυτό νερό.
  5.  Ελέγχουμε αν το φαγητό έχει αλάτι και προσθέτουμε αν χρειαστεί. Υπολογίζουμε τον χρόνο έτσι ώστε να βράσουν και τα δυο σωστά. Τα χόρτα δεν πρέπει να λιώσουν και το ψάρι να μην παραβράσει γιατί θα στεγνώσει, και δεν θα είναι ζουμερό.
Λίγα μυστικά ακόμα