Πλένουμε τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες. Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα με λαβίδα να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2-3 κουταλιές λάδι και σιγανή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κόκορα μαζί με το λάδι που τηγανίσαμε, (αφού πρώτα το σουρώσουμε) , και το ολόκληρο κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει τα δυο γαρύφαλλα . Τα γυρνάμε για λίγο όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε , σβήνουμε με το κρασάκι και αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια ,τον πελτέ και τα μυρωδικά . Ρίχνουμε καυτό νερό ώστε να καλυφτεί το φαγητό.
Σιγοβράζουμε τον κόκορα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.