Nasi Goreng

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2013
Περιγραφή

Μια συνταγή απίθανη από την Ινδονησία!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωριδες η γαρίδες μικρές χωρις το κέλυφος
  •     2 μικρά σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρούς κύβους
  •     6 κ γ λάδι (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)
  •     3 κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο το άσπρο μέρος κομμένα λοξά
  •     2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες λοξα
  •     2 πράσα μονο το ασπρο κομμένο σε λεπτές λωρίδες λοξα
  •     500 γρ μανιταρια φρεσκα κομμενα στα 4
  •     πιπερια κιτρινη ,κοκκινη σε κομματια
  •     1 βαζακι μπαμπου
  •     4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  •     4 κουταλιές σάλτσα τσίλι
  •     1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  •     1 πρέζα πάπρικα
  •     1 πρέζα κάρυ
  •     50 γρ φιστικια λίγο καβουρντισμενο προερετικα
  •     40 γρ καρυδα φρεσκα ψυχα , αν δεν εχουμε βάζουμε απο το σακουλακι προαιρετικα
  •     1 /2 κ γλ. garam masala
  •     1 κομματι τζιντζερ σε μικρα κομματακια κομενο
  •     1 κοτοσουπα κυβο η κρεατοσουπα
  •     1 κουπα νερο
  •     1 κ. σ. ντοματα πελτ

  για το ρυζι

  •     1 κουπα ρυζι μπασματι η γιασμιν
  •     2 κουπες νερο
  •     1 κοτοσουπα κυβο η κρεατοσουπα
  •     λιγο κουρκουμα η σαφραν
  •     λιγο Γκαραμ μασαλα
  •     πιπερι αλατι δεν βαζουμε,  γιατι εχει η κοτοσουπα
Οδηγίες
  1. Απο το βραδυ βαζουμε τα κομματια κοτοπουλο σε λιγη σος σογιας και  πασπαλιζουμε με λιγη Γκαραμ Μασαλα και το βαζουμε στο ψυγειο.
  2. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε 2 κ γ σε καυτό λάδι.  Όταν ροδισουν καλα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Ριχνουμε παλι 2 κ γ λαδι στό ιδιο τηγάνι και ριχνουμε τα καροτα νά παρουν και αυτα λίγο χρώμα,    τα βγαζουμε απο το τηγανι,    ριχνουμε παλι 2 κ γ λαδι και ριχνουμε τό Σκόρδο και τα μανιταρια να παρουν χρωμα    ,προσθέτουμε το πρασο και τα κρεμμυδακια και το τζιντζερ και τα τηγανίζουμε καλά,    , ρίχνουμε λιγη σοσ σογια, την ντοματα    προσθετουμε και το κοτοπουλο, την κοτοσουπα κυβο, και το νερο αφηνουμε για 10 λεπτα να σιγοβρασουν.  Κατα το τέλος ρίχνουμε την καρυδα  και τα φιστικια.
  4.  Αν θελουμε την σαλτσα την δενουμε με λιγο κορν φλαουερ και λιγο νερακι
  5. Βράζουμε το ρυζι με τα υλικα που εχουμε.   Αν θελουμε το ριχνουμε και αυτο στο τηγανι η το σερβιρουμε ξεχωριστα