Γεμιστό κοτόπουλο με τυριά στη σακούλα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο  γεμιστό κοτόπουλο με τα συνοδευτκά του,  για το καθημερινό τραπέζι ή μπουφέ.Καθαρά πράγματα.

Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο καθαρισμένο από εντόσθια και πλυμένο
  • 1 σακούλα ψησίματος και σπάγκο για ψήσιμο
  • ¾ κούπας κατίκι
  • ¾ κούπας ανθότυρο
  • ¾ κούπας γραβιέρα τριμμένη
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • Αλάτι
  • Μισό κ.γλ. πράσινο πιπέρι τριμμένο

Συνοδευτικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές ή μεγάλες κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια (φωτό)
  • 1 κ.γλ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκ. Σκόρδο  στην πρέσα ή ψιλ/νη
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο καθαρό και στεγνό μας κοτόπουλο μια κ.σ. πέστο και το απλώνουμε στην κοιλιά του με το χέρι.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες μας σε μπολ και βάζουμε σκόρδο, το πέστο, το λάδι, αλατάκι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το πράσινο πιπέρι. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα τυριά και ράβουμε το άνοιγμα να μη μας φύγει η γέμιση.
  4. Εξωτερικά αλείφουμε με το υπόλοιπο πέστο, το αλατίζουμε και το βάζουμε στη σακούλα ψησίματος. Βάζουμε μαζί σκόρπια και τις πατατούλες μας. Κλείνουμε καλά με τον σπάγκο τη σακούλα μας, κάνουμε ένα τρύπημα με οδοντογλυφίδα στο πάνω μέρος της σακούλας για να φεύγει η ατμός  και τη βάζουμε σε ένα πυρέξ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μιάμιση ώρα περίπου.
  6. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, με προσοχή ανοίγουμε τη σακούλα και το σερβίρουμε ή μέσα σε αυτήν ή σε πιατέλα με το νοστιμότατο ζουμάκι  του.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε γεμισμένο στην κατάψυξη και όταν το χρειαστείτε το βάζετε στη σακούλα μαζί με το συνοδευτικό του και το ψήνετε χωρίς να το αποψύξετε στη μέση του φουρνου , αυξάνοντας το χρόνο ψησίματος λίγο ακόμα.
Συνταγή από τη Μυρσίνη