Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη και το ξυσμα και προσθετουμε το γιαουρτι. Κοσκινιζουμε το αλευρι μαζι με το κακαο και το μπεικιν και τα προσθέτουμε κι αυτα. Ανακατευουμε καλα και τοποθετουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι. Ψηνουμε σε μετρια θερμοκρασια .
Αφου ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει και ετοιμαζουμε το σιροπι, βραζουμε 10 λεπτα και σιροπιάζουμε αφου χλιαρυνει....
Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σοκολατας σε κατσαρολακι και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει ελαφρως. Αφου κοψουμε τη σοκολατοπιτα, περιχυνουμε με το σιροπι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιροπι μπορουμε να το ριξουμε πανω απο το σιροπιασμενο κεικ η ριχνουμε στο καθε κομματι που σερβιρουμε, πρέπει ομως να ειναι ζεστο για να παραμεινει ρευστο.