Μπιφτεκόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια αλλιώτικη πίτα με μπιφτέκι, πικάντικη και πεντανόστιμη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλό κιμά μαλακό και αφράτο.
  •     2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και καλά στημένο.
  •     1 ντομάτα ώριμη τριμμένη.
  •     1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο.
  •     1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
  •     1 κουταλιά ξύδι.
  •     2 κουταλιές λάδι.
  •     Πάπρικα γλυκιά.
  •     Πάπρικα καυτερή.
  •     Αλάτι.
  •     Πιπέρι.
  •     Ρίγανη.
  •     Κύμινο.
  •     Ροδέλες από μια ντομάτα μια πιπεριά και ένα κρεμμύδι.
  •     100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν οι μυρωδιές.
  3. Πλάθουμε τον κιμά σε πίτα πάχους 1 εκατοστού ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές κόλλες και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ για 7 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.