Τσουρέκι βεντάλια

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Πολύ ωραίο σχέδιο για να φτιάξουμε το τσουρέκι μας!

Συστατικά
  •     500 γρ . αλεύρι
  •     40 γρ . μαγιά φρέσκια .
  •     60 γρ . βούτυρο λοιωμενο
  •     60 γρ . ζάχαρη
  •     1 αυγό
  •     1 κ.γλ. αλάτι
  •     1 / 4 λίτρου γάλα
  •     2 βανιλιες

Γέμιση

  •     2 κ.γλ. κανέλλα
  •     100 γρ . καρύδια κατα προτιμηση
  •     150 γρ ζάχαρη
  •     60 γρ βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
  1. Χοντροαλεθουμε τα καρύδια.    Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε το αλευρι , τη ζαχαρη, τα αυγα,  το βουτυρο , τις 2 βανιλιες.     Ζεσταίνουμε  πολυ λιγο το γάλα οχι να κάψει,  γιατι θα μας χαλάσει η μαγια.    Ανακατευουμε μεσα στο γαλα και τη  μαγιά.    Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη.
  2. Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.    Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μέρος και την ανοίγουμε σε ένα τετραγωνο φύλλο.
  3. Το αλείφουμε με ένα πινέλο με το βούτυρο.    Πασπαλίζουμε με την κανέλλα , ζάχαρη , και αν θελουμε και τα καρύδια.
  4. Βουτυρώνουμε μια φορμα στενομακρη 30αρα.    Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, προσεχουμε να ειναι σχεδον το ιδιο.    Βαζουμε 4 κομματια το ενα επανω στο άλλο.    Βάζουμε τα κομμάτια στην φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο ορθια, βλέπετε φωτο.
  6. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε για 40 -50 λεπτά