Ντοματόρυζο με ντιπ τυριού

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
Περιγραφή

Το απλό ντοματόρυζο σε μια πολύ νόστιμη εκδοχή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες μικρά κομμάτια.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο.
  • 3/4 του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα,
  • αλάτι,πιπέρι.
  • 3/4 φλιτζανιού λάδι.
  • 1/3 κουταλιού του γλυκού πάπρικα.
  • 1/3 κουτ.γλυκ.σκόνη σκόρδου.
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο.
  • Μια πρέζα ζάχαρη.

Για το ντίπ:

  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο,
  • 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο,
  • 2-3 κουταλιές λάδι,
  • αλάτι ,πιπέρι,
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ,
  • 2-3 κορφούλες βασιλικό για στόλισμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει,και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ,και το γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσει.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα την ζάχαρη,και μισό φλιτζάνι νερό.Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα και προσθέτουμε την πάπρικα ,το σκόρδο,το αλάτι,το πιπέρι,΄στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και το κρασάκι.
  3. Μόλις βράσει καλά βάζουμε το ρύζι ,και ανακατεύοντας προσθέτουμε και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
  4. Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά το φαγητό μέχρι να μελώσει.
  5. Σερβίρουμε με μια κουταλιά ντίπ από πάνω και στολίζουμε με μια φουντίτσα βασιλικού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Βρήκα αυτήν την νόστιμη συνταγή στο Aroma Banillias.