Γαριδοπίλαφο

recipe image
Προστέθηκε από mariakokkali, Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012
Περιγραφή

Μια συνταγή από τα "Σαρακοστιανά" που μπορεί να γίνει είτε με φρέσκιες ή με κατεψυγμένες γαριδούλες, εύκολη και πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 μερίδες
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έτοιμο πολτό τομάτας ή 1-2 φρέσκες ντομάτες
  • 1-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι , πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • ελάχιστο κάρυ (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις βάζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και πετάμε το νερό.Αν είναι φρέσκες, τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε σε λίγο νερό, τόσο που να τις σκεπάζει μαζί με το ξύδι.
  2. Αφού βράσουν για 15΄ περίπου,σουρώνουμε τις γαρίδες κι αφήνουμε το ζουμί να κατασταλάξει.Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος, κρατώντας μερικές με κέλυφος για γαρνίρισμα αν θέλουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε και τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, κάρυ και τ\' ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζουμί από τις γαρίδες με αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι με 3 φλιτζάνια ζουμί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και τότε ρίχνουμε το ρύζι, τ\' ανακατεύουμε με πιρούνι και τ\' αφήνουμε να ψηθεί κατεβασμένο σε σιγανή φωτιά. Αν θέλουμε σερβίρουμε το πιλάφι σε φόρμα και όταν το ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με τις γαρίδες που έχουμε κρατήσει με το κέλυφος.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γαριδοπίλαφο