Κόβουμε το κρέας σε μερίδες το πλένουμε και το στραγγίζουμε . Κάνουμε μικρές σχισμές σε κάθε κομμάτι και βάζουμε φετάκια σκόρδου με αλάτι και πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το κρέας κάνει κρούστα και από τις δυο πλευρές ,σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, και καυτό νερό να σκεπαστεί το φαγητό μας.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτριες λωρίδες ,και αφήνουμε να βράσουν και να μελώσουν.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από την φωτιά, προσθέτουμε και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αν θέλουμε μαζί με το λεμόνι προσθέτουμε και μια κουταλιά μουστάρδα.