Ντύνουμε την λαμαρίνα της κουζίνας μας με λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες μας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη, λάδι, το αλεύρι, τις πιπεριές, κρεμμυδάκια (προαιρετικά), ζαμπόν και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο,ψήνουμε 20-25 λεπτά να ροδίσει η ομελέτα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα ή σαλάτα εποχής.