250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα.
1/2 κούπα μπισκότα τύπου Μιράντα η Πτι- μπερ τριμμένα.
2 κουταλιές Βιτάμ.
1&1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού.
1/2 κούπα ζάχαρη.
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα μήλα,τα κόβουμε λίγο στο κάτω μέρος για να στέκονται όρθια . Κόβουμε αρκετά το επάνω μέρος και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο προσέχοντας να μη τρυπήσουμε το κάτω μέρος.
Αλείφουμε το εσωτερικό των μήλων με λίγο βιτάμ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα,και τα τριμμένα αμύγδαλα και μπισκότα.
Γεμίζουμε ένα-ένα τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και περιχύνουμε τα μήλα.
Ψήνουμε στους 175 για μισή ώρα .Στο διάστημα του ψησίματος παίρνουμε από το ταψί χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα μήλα.
Σερβίρουμε βάζοντας στη μέση κάθε μήλου μια φέτα γλυκό πορτοκάλι, η κεράσι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε, να βάλουμε μπισκότα ολικής άλεσης και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.