Κολοκυθάκια και ντομάτες ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2012
Περιγραφή

Ένα ακόμη νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα λεπτές φέτες.
  • 3 μέτριες ντομάτες επίσης κομμένες λεπτές φέτες.
  • 1/4 του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
  • 4 αυγά.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 150 γραμμάρια γάλα.
  • 2 κουταλιές κόρν-φλάουρ.
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
  • αλάτι,πιπέρι,
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο .
  • Λίγο βούτυρο για το ταψί.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε τρυπητό μισή ώρα να στραγγίσουν.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο πυρέξ και αραδιάζουμε σε σειρές τις φέτες των λαχανικών εναλλάξ η μία να μισοσκεπάζει την άλλη.
  3. Χτυπάμε τα αυγά. Βάζουμε το κόρν -φλάουρ σε λίγο από το γάλα,το διαλύουμε και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύομε την κεφαλογραβιέρα με το γάλα ,την κρέμα ,τα αυγά,τον μαϊντανό και την μουστάρδα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά .
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά, η ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.