Ξεκινάμε φτιάχνοντας το γλάσο-επικάλυψη: Βάζουμε όλα τα υλικά, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μείγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
Φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως λιώνοντας την κουβερτούρα. Ρίχνουμε κουταλιές και περιστρέφουμε τα φορμάκια να πάει παντού η κουβερτούρα και να σχηματιστεί η θήκη παγωτού. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη.
Γεμίζουμε κάθε φορμάκι με λίγο κέικ και πολύ παγωτό. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωνάκια παγωτού με πάτο για ευκολία μας! Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.