Γαρίδες σαχανάκι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Τρίτη, 24 Ιούλιος 2012
Περιγραφή

Νόστιμο σαχανάκι με γαρίδουλες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια γαριδούλες κατεψυγμένες.
  • 4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και κομμένες κομμάτια.
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1 /2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί.
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα.
  • Μικρά κομματάκια καυτερής πιπεριάς.
  • 150 γραμμάρια φέτα κομμένη κυβάκια .
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • αλάτι ,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το μισό λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις γαριδούλες που ξεπαγώσαμε ,πλύναμε και σκουπίσαμε. Τις γυρίζουμε για λίγα λεπτά ,και ρίχνουμε μέσα το κρασί .Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις παίρνουμε από την φωτιά.
  2. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες του σκόρδου ,τα γυρίζουμε να χρυσίσουν ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι, και την καυτερή πιπεριά και την μουστάρδα.
  3. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για να δέσει, και προσθέτουμε και τον μισό μαϊντανό Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις γαριδούλες και βράζουμε 2-3 λεπτά.
  4. Βάζουμε σε 3 γκιουβετσάκια το μείγμα μας ρίχνουμε από πάνω τους κύβους του τυριού,και ψήνουμε για λίγο να χρυσίσει η φέτα.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστά τα σαχανάκια μας