Μύδια σαχανάκι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Σάββατο, 14 Ιούλιος 2012
Περιγραφή

Τα μύδια όπως τα κάνουμε στην Θεσσαλονίκη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη καρέ.
  • Ένα μικρό κομμάτι καυτερής πιπεριάς ψιλοκομμένο επίσης.
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.
  • 1/2 σφηνάκι ούζο.
  • 1/4 του κιλού φέτα κομμένη μεγάλους κύβους.
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
  • Αλάτι,πιπέρι.
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε μέσα το σκόρδο ,το κρεμμύδι,και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα σβύνουμε με το ούζο.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε 3/4 του ποτηριού νερό ζεστό την μουστάρδα,το αλάτι και λίγο πιπέρι. Μόλις πάρουν μιά -δυό βράσεις προσθέτουμε τα μύδια και τα βράζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι διαλυμένο σε 1/2φλιτζάνι νερό για να χυλώσει το ζουμάκι. Τέλος βάζουμε την φέτα κομμένη σε μεγάλους κύβους και σβύνουμε την φωτιά.
  4. Αφήνουμε για λίγο το σαχανάκι στην σβυσμένη φωτιά ίσαμε να μαλακώσει το τυρί και πασπαλίζουμε επάνω μαιντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το RaDiForoum με λίγες μικροαλλαγές δικές μου.