Στραγγίζουμε τον ανανά και κόβουμε κομμάτια τον ανανά και τον μοιράζουμε σε 6 μπόλ.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ζουμί της κομπόστας που το συμπληρώσαμε με νερό και το κάναμε 2 κούπες. Προσθέτουμε επίσης 2 κουταλιές ζάχαρη. Το βράζουμε για να διαλυθεί το ζελέ και η ζάχαρη.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κούπα κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στα μπόλ με το φρούτο.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε ζελέ και με άλλες κομπόστες (αχλάδι, ροδάκινο , κεράσι, βερύκοκο)