Τάρτα ευωδιαστή με κρεμμύδια

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 24 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια εύκολη και γρήγορη τάρτα κρεμμυδιών!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 2 κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας (32,5 x 21,5 cm)
  • 400 γρ κρεμμύδια
  • 200 γρ κόκκινα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 4 κλωναρακια φρεσκο θυμαρι
  • 3 κουταλιές της σούπας  Creme Fraiche
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ρευστο
  • ½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα γλυκια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
  1. Ξεπαγώστε τις σφολιάτες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ριχνουμε Τα κρεμμύδια με το αλάτι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά σε 8-10 λεπτά να μαλακώσουν, ριχνουμε και το μελι και αποσυρουμε απο την φωτια το τηγανι.
  2. Καθαριζουμε τα φύλλα του θυμαριού από τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε. Σε μια φορμα η ταψί (περίπου 39 x 32 εκ.)  καλυπτουμε με λαδόκολλα και βαζουμε επανω τις σφολιατες τη μια επανω στην άλλη.
  3. Πιέστε τη ζύμη γύρω γυρω στις άκρες να ενωθουν καλα,  τρυπαμε τη ζύμη με ένα πιρούνι αρκετές φορές. Αλείψτε τη σφολιατα με την κρέμα, πασπαλιζουμε με αλάτι και πιπέρι και το Θυμάρι.
  4. Ριχνουμε επανω στην κρεμα και τα κρεμμύδια αφήνοντας απο την ζυμη 1 εκατοστό ελεύθερο και  πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
  5. Ψήνουμε σε ένα ζεστό φούρνο στους 220 βαθμούς στο μεσαίο ράφι για 20-25 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα