Ροσμπίφ το κλασσικό στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Το ροσμπίφ  στο φούρνο, ήταν  το αγαπημένο φαγητό των προηγούμενων δεκαετιών. Σταθερή αξία μέχρι σήμερα, κυρίως γεμίζει γεύση το τραπέζι της Κυριακής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κομμάτι μοσχάρι σπαλονουά ή σπαλομύτα 1600 γρ. (ήταν το δικό μου)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι ή χρωματιστά πιπέρια
  • Λίγη ρίγανη
  • Μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες

 

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού το βάλουμε στον φούρνο.
  2. Λαδώνουμε με τα χέρια μας το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη.
  3. Το βάζουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Βάζουμε το κρέας σε ταψί και στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά στους 240 βαθμούς. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμα, για μέτριο ψήσιμο. Στο χοντρό μέρος του κρέατος το χρώμα ήταν ροζ.
  5. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά τουλάχιστον και μετά το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα