Γκασπάτσο η κρύα ντοματόσουπα

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Αγαπημένη,  ανδαλουσιάνικη,  κρύα ντοματόσουπα. Απλά πεντανόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κόκκινες , σφικτές, νόστιμες ντομάτες  (4 μεγάλες ντομάτες) ή βιολογικές
  • Μισό αγγούρι καθαρισμένο σε κομμάτια
  • ½  πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 φέτα λεπτή χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κούπα κρύο νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες

 

  1. Από τις ντομάτες αφαιρούμε τη φλούδα, χωρίζουμε στα 2  και πιέζουμε με το χέρι μας, ώστε να βγουν τα σπόρια.
  2. Σε περίπτωση που τα υλικά μας όλα δεν χωρούν στο μπλέντερ, τα χωρίζουμε σε 2  μέρη και βάζουμε το ένα μέρος στο μπλέντερ και το αλέθουμε καλά. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο μέρος των υλικών μας. Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό.
  3. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση της με αλάτι.
  4. Βάζουμε τη σούπα μας σε μπουκάλι ή γυάλινο βάζο και την αφήνουμε κάποιες ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα. Όσο μένει στο ψυγείο, γίνεται πιο γευστική.
  5. Η παραδοσιακή αυτή σούπα είναι κάπως πηκτή, αν θέλετε την αραιώνεται με κρύο νερό.+
  6. Μπορούμε να την σουρώσουμε αν θέλουμε ή να μη βάλουμε το ψωμί, που όμως δίνει γεύση.
  7. Σερβίρεται σε φλιτζάνι τσαγιού

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν οι ντομάτες δεν είναι νόστιμες , ας μην επιχειρήσουμε να φτιάξουμε αυτή τη σούπα.