σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα,ακόμη καλύτερα γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι.
Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα ακτινίδια. Εγώ αντικατέστησα τα ακτινίδια και τα φρούτα του δάσους με κομματάκια από 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο και 6 κεράσια.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στο πάτο της κατσαρόλας. Θα χρειαστούν 7'-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί και να πήξει ο χαλβάς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κεικ 26 εκ. και τη στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη, πυθμένα και τοιχώματα.
Ρίχνουμε μια στρώση χαλβά ,συνεχίζουμε με τα φρούτα- ακτινίδια, φράουλες ,φρούτα δάσους, πάλι χαλβά και πάλι φρούτα, τελειώνουμε με ένα στρώμα χαλβά που το ισιώνουμε με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος ,στολίζουμε με τα κεράσια, τα αμύγδαλα και αν μας αρέσει και δυόσμο.
Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα ζεσταμένη ή σιρόπι βύσινο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σερβίρουμε τον χαλβά μας με γλυκό κουταλιού θα είναι ο γευστικότερος δροσερός-καλοκαιρινός χαλβάς!