Για τη ζύμη: Ανακατέψτε το βούτυρο, ζάχαρη , και ζάχαρη βανίλια ,σταδιακά προσθέστε τους κρόκους των αυγών και Χτυπαμε να αφρατεψει. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε ελαφρα .
Το μοιραζουμε στα δυο και βαζουμε το μισό, σε μια 26ξαρα φορμα. Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης και λίγο δύσκολο να απλωθει, αυτό δέν μάς πειράζει, αλευρωνεται λίγο τα δακτυλα σας και πιεζετε, την ζυμη προς τα εξω να παει παντου.
Τωρα χτυπατε την μαρεγκα να σφιξει καλα (και την μοιράζουμε και αυτη όπως και τη ζυμη στα δυο ,και την βαζουμε πανω στην ζυμι). Πασπαλίζουμε τα αμυγδαλα ,και το βαζουμε στον φουρνο για 30 λεπτα, στο μεσαίο ραφι. Αυτο το κανουμε για 2 φορες. Μετά το ψήσιμο, αφήστε να κρυώσει.
Τωρα κανουμε την κρεμα μας: Χτυπάμε τή κρέμα γάλακτος με τήν άχνη καί τή βανίλια, το γιαουρτι και μέχρι να σφίξουν σέ σαντιγί. (αφηστε λιγο στην ακρη, χωρις φραουλα για τα πλαγια, για να την πασπαλισετε γυρω γυρω.)
Εχουμε ξεπλύνει τις φραουλες, τις εχουμε στραγγισει καλα και τις εχουμε κοψει σε κομμ ατια. Με ενα κουταλι τα ανακατευουμε προσεκτικα να παει παντου.
Εχουμε βαλει ενα στεφανι γυρω γυρω και βαζουμε την κρεμα επανω στο πανεσπανι που εχουμε κανει, βαζουμε την κρεμα με τις φραουλες και από πανω βαζουμε το δευτερο.(το ποιο ωραιο). Την βαζουμε για δυο τρεις ωρες στο ψυγειο.
Την παιρνουμε απο το ψυγειο και την πασπαλιζουμε με την κρεμα μεχρι επανω (Δειτε φωτο, )αν σας εχουν περισεψει φραουλες, κοψτε λεπτες φετες,και βαλτε της στην τουττα σας γυρω γυρω.