Ψητά καλαμάρια γεμιστά με αρωματικά

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Παρασκευή, 11 Μάιος 2012
Περιγραφή

Θα μοσχομυρίσουν τα καλαμαράκια σας με την αρωματική γέμιση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  •    1 κ.καλαμάρια μέτρια ή μεγάλα ολόκληρα,φρέσκα ή κατεψυγμένα..

   Γέμιση:

  •    2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος,
  •    2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος,
  •    1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο,
  •    2 σκελίδες σκόρδου
  •    1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή,
  •    2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη,
  •    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,
  •    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
  •    ξύσμα από 1/2 λεμόνι.

   Λαδολέμονο:

  •    2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο,
  •    χυμός και ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια,
  •    1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα (προαιρετικά),
  •    1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη,
  •    1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι.

   Για την πατατοσαλάτα:

  •    5-6 μέτριες πατάτες,
  •    2 μέτρια καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη,
  •    μαϊντανό χοντροκομμένο,
  •    2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες,
  •    αλατοπίπερο,
  •    λίγο λάδι
  •    χυμό και ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα ξεπλένουμε καλά. Ανάβουμε το γκριλ για να ζεσταθεί πολύ καλά.
  2. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπλέντερ και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με λίγο από αυτό το μείγμα τα καλαμάρια.   Αλείφουμε εξωτερικά τα καλαμάρια με λίγο λάδι. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προτού τα βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έχουν ψηθεί.
  3. Λαδολέμονο: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι σε μπολ.
  4. Για την σαλάτα:   Βράζουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην μας λιώσουν, τις σουρώνουμε.   Σε μια σαλατιέρα κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό, σκόρδο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας με λάδι-λεμόνι και ξύσμα.
  5. Μόλις ψηθούν τα καλαμάρια, τα κόβουμε σε ροδέλες, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και τα σερβίρουμε με πατάτες βραστές.

Λίγα μυστικά ακόμα