Σε ένα μπολ ή σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το καρότο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα,ρίγανη,μπαχάρι αλάτι και πιπέρι,ζυμώνουμε λίγο και προσθέτουμε την φρυγανιά,συνεχίζουμε να ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.
Σε καλά λαδωμένο πυρέξ βάζουμε μια στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε απάνω σε κάθε φέτα ντομάτας, απάνω βάζουμε από μια ροδέλα πιπεριάς και τελειώνουμε πάλι με ροδέλες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με πολύ λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή ψητά ή απλά με σαλάτα πράσινη.
Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας όπως είναι πάνω σε φέτες ψωμί του τόστ,βάζοντας ένα φύλλο μαρουλιού σαν βάση πάνω στο ψωμί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όσους δεν φοβούνται τις θερμίδες μπορούν να τα σερβίρουν με πατάτες φούρνου ή ρύζι. Επίσης πάνω από τις φέτες ντομάτας στο τέλος μπορούμε να "καρφώσουμε"και ένα μανιτάρι ολόκληρο!!