Βλήτα σαλάτα με ντομάτα, σκόρδο και κρεμμύδι

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Κυριακή, 06 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Σαλάτα εποχής δροσερή, γευστική ,σκέτη απόλαυση!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •    1 κ. βλήτα,
  •    2 φρέσκιες ντομάτες,
  •    1 κρεμμύδι μέτριο,ξερό
  •    μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  •    200 γρ. τριμμένη φέτα,[προαιρετικά]
  •    2 σκ. σκόρδο,
  •    αλάτι.

   Για τη σος:

  •    6-8 κ.σ. λάδι,
  •    4 κ. σ. ξύδι,
  •    1 κ.. γλ. μουστάρδα,
  •    αλάτι.
Οδηγίες
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τα βλήτα.
  • Βάζουμε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα βλήτα να βράσουν, αν είναι τρυφερά 10 λεπτά φτάνουν.
  • Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι, τους ρίχνουμε κρύο νερό να μείνει το χρώμα τους!
  • Βάζουμε σε σαλατιέρα τα βλήτα.   Τρίβουμε την ντομάτα ή την κόβουμε λεπτές φέτες, το ίδιο κάνουμε με το σκόρδο και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε από πάνω την φέτα και τον μαϊντανό.
  • Ετοιμάζουμε τη σος: ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ ή σε σέικερ και χτυπάμε καλά.   Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και συνοδεύουμε τα ψάρια μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Για πιο λεπτά κομμάτια ντομάτας-σκόρδου και κρεμμυδιού τρίψτε τα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη σας!