Γλύκισμα από σιμιγδάλι με γλάσο φράουλας

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Κυριακή, 06 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια ελαφριά και αέρινη κρέμα από σιμιγδάλι, μαζί με ένα γλάσο φράουλας, μας δίνουν ένα υπέροχο σε γεύση γλύκισμα.

Συστατικά
  • 3 κούπες φρέσκο γάλα.
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 3/4 κούπας ζάχαρη.
  • Ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτές ζελατίνα .
  • 4 κουταλιές σούπας νερό.
  • 4 ασπράδια αυγών.
  • 1 κιλό φράουλες.
  • 1 κούπα νερό.
  • 1&1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ.
  • 3/4 κούπας ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει, και ρίχνουμε τη ζάχαρη, και τμηματικά το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Όταν η κρέμα αρχίζει να βράζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνα αφού προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό, ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στην χλιαρή κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  4. Την βάζουμε σε μια φόρμα την οποία έχουμε προηγουμένως ξεπλύνει, χωρίς όμως να την σκουπίσουμε.Αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο, να πήξει και να παγώσει.
  5. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Λιώνουμε 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Τις βράζουμε για 2 λεπτά και τις περνάμε από σίτα. Αναμιγνύουμε το χυμό φράουλας με τη ζάχαρη, και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Βράζουμε το γλάσο φράουλας για 2 λεπτά και το κρυώνουμε.
  6. Γαρνίρουμε το γλύκισμα με ολόκληρες η κομμένες στη μέση φράουλες και ρίχνουμε επάνω το γλάσο φράουλας. Σερβίρουμε το γλυκό σκέτο, η με σαντιγύ αν θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε ν αντικαταστήσουμε το γλάσο φράουλας με βύσσινο, αν θέλουμε. Το γλυκό γίνεται εξ ίσου νόστιμο