Παξιμαδάκια γλυκάνισου

recipe image
Προστέθηκε από tzeni.masterchef, Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012
Περιγραφή

Νοστιμότατα παξιμαδάκια με άρωμα γλυκάνισου για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας.

Συστατικά
  •    320 γραμμάρια ελαιόλαδο απαλό.
  •    320 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες.
  •    1/2 κιλό ζάχαρη.
  •    1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ.
  •    4 αυγά.
  •    1 φακελάκι γλυκάνισο τριμμένο στο μούλτι.
  •    1 φακελάκι αμμωνία.(30 γραμ.)
  •    1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  •    1 /&1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις. (ίσως δεν το πάρει όλο)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.   Προσθέτουμε ένα -ένα τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.   Ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.   Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ένα κιλό αλεύρι, και κάνουμε μια λακκουβίτσα.   Ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα,και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι.   Όταν η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται και να πλάθεται, την ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά χωρίς να την παιδέψουμε.   Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μαλακή εύπλαστη, και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-8 ίσες ποσότητες.   Στρώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου, αντικολλητικό χαρτί.
  4. Πλάθουμε μπαστουνάκια στρογγυλά με όσο πάχος θέλουμε, και τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.   Χαράζουμε λοξά τα μπαστούνια σε κομμάτια ,χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
  5. Ψήνουμε στους 170 με αέρα για 15 -20 λεπτά.   Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ολοκληρώνουμε το κόψιμο , και γυρίζουμε τα κομμάτια να ψηθούν και από την εσωτερική πλευρά.   Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν ,και να στεγνώσουν εντελώς , περίπου μισή ώρα.   Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε στους 160 για να μη μας αρπάξουν.
  6. Διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό αν είναι καλά κλεισμένα, σε κουτί μπισκότων.